top of page

Nr.2 In retrospectief..

Opgevangen door vrienden, bekenden en door een goed gesprek met een gevonden adviseur gaat het een paar dagen later (zie blog nr.1) weer wat beter. De huisarts heeft me verwezen naar een therapeut om het goed te gaan verwerken.


In retrospectief denk ik aan de kwalijke en achteraf ontluisterende rol van “mijn advocaat”; en zo ook van mij in de zin van 'aangeschoten/mak volgzaam schaap-gedrag'. Zoveel door hem, A.B., gezegde dingen zie ik nu in een ander perspectief. ‘Je hebt nét de lastigste advocate qua nekletsel’, ‘Er is nieuw medisch onderzoek en dat is niet in je voordeel..’, ‘toevallig sprak ik iemand van Allianz en die wil wel praten met je’, ‘Het eerste gesprek met de Allianzman is ter kennismaking’, etc. etc. én ‘Je zaak staat niet zo sterk door je eerste ongeval.’. Van het eerste ongeval was ik echter na acht maanden al zo goed als genezen. Per 4 september werkte ik namelijk weer vier dagen in de week bij een oude werkgever; en op de vijfde werkdag studeerde ik (Academie voor Coaching en Counselling). En ik heb 5 ondertekende verklaringen van mensen die mij kennen van voor en na het busongeval. Ofwel traineren/vert r a g e n, afzwakken, mist creëren, op verkeerde been zetten, met een kluitje in het riet sturen. Maar! al is de leugen nog zo snel de waarheid… achterhaalt haar wel.


Vandaag zong ik fietsend heerlijk ‘Reach out and touch … make this world a better place, íf you can!’ Ja, hoop doet léven. Ja, de wereld beter maken/achterlaten is hét doel en ik geloof dat dat ook écht kan. De engelse 17e eeuwse filosoof Edmund Burke schreef in onversneden Nederlands 😉: ‘Het enige dat het kwaad nodig heeft te overwinnen is.. dat goede mensen niks doen’. Die raakte mij wel eerlijk gezegd… Ik las het in 2016, toen ik bezig was met de voorbereiding van een benefiettocht (120 km mountainbiken), genaamd de Muskathlon. Het doel was 10.000€ sponsorgeld voor met name een ‘Safehouse’ van A21 in Thessaloniki open te houden. In het Safehouse verblijven jonge vrouwen die vast hadden gezeten in een bordeel als slachtoffer van Human trafficking. Door de zin van Burke, heb ik besloten jaarlijks de ‘Walk For Freedom’ van A21.org in Nijmegen te organiseren; zie ook mijn Facebookpagina ‘Walk For Freedom Nijmegen’. Ik zou zeggen loop eens mee, velen zeggen dat het een bijzondere ervaring is. Ook in 2020 heb ik hem trouwens door kunnen laten gaan.


Parels

Oh ja, mij werd gevraagd Waarom de sitenaam: Parels? Parel was al bezet. Parel is wat meteen in mij opkwam. Een parel ontstaat als reactie op binnengedrongen vreemde delen tussen de schelp en weekdier. Een vreemd deel (vaak een zandkorrel) wordt uiteindelijk een prachtig sieraad. Naast de ellende heb ik ook wat nare dingen om kunnen zetten in iets moois. Zo ben ik trots op hoe ik met de zware hoofd- en nekpijn, prikkelgevoeligheid (geluid, licht, hobbels in de weg enzo), overgevoelig voor het door anderen aanraken van mijn hoofd en nek, duizeligheid, cognitieve klachten (geheugen, scherpte, versprekingen), brainfog en numisme (=niks kunnen zeggen, maar wel willen (het is trouwens ook weer wrang én ook gek grappig, dubbel en typisch dat ik het advies kreeg van "mijn advocaat" A.B. om dit niet op te nemen in mijn Verklaring voor de verzekeraar...), beperkingen én ook het traineren ben omgegaan. Het heeft ook goede dingen gebracht en diepte gegeven.

Verder is er het gezegde ‘Parels voor de zwijnen werpen’, tja wat zal ik daar over zeggen :D. Ja, graag wil ik dat ‘de zwijnen’ in dit verhaal het beste geven, zodat ze tot inkeer komen en geen (onbewuste) uiteindelijk ziekmakende gewetenswroeging meer hebben. Maar ja.. wat zegt Wikipedia:

Parels voor de zwijnen werpen/gooien betekent 'iets goeds doen, terwijl dat verspilde moeite is, omdat het toch niet wordt gezien of gewaardeerd'. Bijvoorbeeld: 'De zanger begon aan een mooi liedje, maar hij gooide parels voor de zwijnen: het publiek kletste er vrolijk doorheen.'

Deze uitdrukking gaat terug op de Bijbel. In Matteüs 7:6 staat: "Geef wat heilig is niet aan de honden en gooi je parels niet voor de zwijnen; die zouden ze maar met hun poten vertrappen, zich omkeren en jullie verscheuren." (NBV). Dan maar bidden voor mijn vijanden, zoals staat in Mat. 5:44 (dat was in het Oude Testament inderdaad wel anders ;-))


Qua stand van zaken van de zaak/advocaat: Na het woord ‘klachtwaardig’ in mijn email, spreekt "mijn advocaat" qua rekening over: 'we houden contact, als de zaak over wat jaren is afgerond dan bepalen we een regeling'. Verder blijkt dat hij ondanks het aangegeven te hebben te zullen doen, niet Allianz gecommuniceerd te hebben over een ander bedrag.. wordt vervolgd. En, het meest frustrerende, laat staan écht voor mij op te zijn gekomen. Ik krijg het vermoeden dat hij een bonus krijgt als het uit te keren bedrag maximaal 35.000 wordt. De volgende blog gaat w.s. over tucht- en straf-recht(-toe rechtaan)..

Al het goeds voor jou, bedankt weer voor het lezen!

Jan-Willem


P.s.: Overigens ik sta open voor elke tip, soortgelijk verhaal etc.


31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Nr. 6 Afgeleverd op het Paleis van Justitie (jan. 2023)

Op 2 januari lever ik zelf ‘conclusie van antwoord’ aan op het Paleis van Justitie in Arnhem. Aparte gewaarwording. Een welverdiende pauze volgt. Na mails over Verhinderdata, blijkt dat 24 mei de zitt

Nr. 5 Dagvaarding? OMG! (aug 2022)

De 15% kon ik natuurlijk niet accepteren. Maar wat schetst mijn verbazing de advocate van Allianz doet het bijna onvoorstelbare. Ze stuurt mij in juli 2022 een Dagvaarding! Dus in plaats van dat ik ha

Nr. 4 Het eerste échte schadegesprek (mrt 2022)

Het is even geleden dat ik de laatste blog schreef, maar er is onlangs veel gebeurd en vorig jaar ook het een en ander. Na wat brieven na de zomer van 2021 aan de directies van Allianz en Connexxion s

Comentarios


Post: Blog2_Post
bottom of page